Za lepšo kožo uporabljajte glino

Ali ste vedeli, da je glina odličen lepotni in kozmetični pripomoček s katerim si lahko sami doma izdelate odlične obloge in maske za obraz?

Facial Mask For Acne And Open Pores

Glinena maska vsebuje čisto glino v prahu, ki ji nato dodate lahko na prime žlico kisle smetane in pomarančno ali limonino olje. Možnosti so številne, dodane sestavine pa so odvisne tudi od vašega tipa koža. Pomarančen sok je namreč odličen za normalno in mešano kožo, medtem ko je limona najbolj primerna za mastno kožo ali predele z aknami.

Nega kože je zelo pomembna in glina vam bo pri tem v veliko pomoč, vaša koža pa bo po uporabi čista, mehka in sijoča. In kateri so pozitivni učinki gline? Zaradi velike vpojne moči kožo globinsko očisti tako nečistoč kot tudi ostalih strupov iz golobjih plasti kož. Kot globinsko čistilo razstruplja, kot hranilo pa daje koži nekatere elemente potrebne za njeno zdravje, kožo pa tudi osveži. Zaradi naravnega pilinga glina pospeši cirkulacijo krvi, ter odstrani vso nečistočo iz obraza. Zaradi učinka sušenja pa na koži pore zapira ter tako koži povrne čvrstost in tonus.

Pred uporabo je priporočljiv topel tuš, kopel ali obrazna »savna«. Vročina namreč odpira pore, glina pa tako deluje še bolj globinsko!Prav tako je pred uporabo glinene maske potrebno obraz očistiti vseh nečistoč! Priprava osnovne glinene maske: Zmešajte 2 žlički gline z 3 žličkami vode tako da dobimo gladko zmes. Masko nato nanesite na celoten obraz, pri tem se izogibajte področju okoli oči. 

Nečista in mastna koža: Če imate nečisto, mastno kožo z aknami, je uporaba gline osnova za dobro in kvalitetno nego obraza, saj odstranjuje nečistoče in spodbudi cirkulacijo krvi, kar daje koži svež, čist in zdrav videz. Glineno masko lahko pustite na obrazu od 10 do 20 minut, nato pa jo z vodo in krožnimi gibi obrišete z obraza. Priporočljivo jo je uporabljati enkrat do dvakrat tedensko, z vsaj nekaj dnevnim zamikom od prve uporabe.

Suha, občutljiva koža: V tem primeru glina pomaga ohranjati kožo čisto in zdravo, poleg tega pa na povrhnjici odstrani vso nečistočo, ki je lahko posledica zunanjih dejavnikov ali pa nepravilne uporabe močnih kozmetičnih preparatov. Glineno masko lahko pustite na obrazu največ 10 minut, nato pa jo z vodo in krožnimi gibi obrišete z obraza. Uporabljajte jo enkrat do dvakrat mesečno.

Normalna in mešana koža: V tem primeru glineno masko nanesete le na »problematična« mesta in jo pustimo 5 – 10 minut da se posuši. Lahko je nanesena le na posamezne mozoljčke. Glino nato suho odstranite brez uporabe vode. Kožo očistite s toplo vodo in namažete s kremo ali naravnim oljem. Uporabljajte jo po potrebi.

Izdelke iz gline lahko najdete v spletni trgovini Zdravanarava.si!

Novosti

Pošiljajte mi novosti na moj e-mail: